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Registros recuperados : 45 | |
7. | | BUFFO, M. M.; FARINAS, C. S.; BADINO, A. C. Técnicas para induzir a morfologia de A. niger em cultivos submersos: indução de morfologia dispersa por meio do uso de nanopartículas. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 9., 2017, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 32. Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Bianca Baccili Zanotto Vigna, Juliana Gonçalves Costa, Lea Chapaval, Manuel Antonio Chagas Jacinto, Patricia Menezes Santos. (Embrapa Pecuária Sudeste, Documentos, 126). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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13. | | CUNHA, F. M.; AZARIAS, G. S.; ESPIRITO SANTO, M. C.; BADINO, A. C.; FARINAS, C. S. Avaliação da influência do tamanho de partícula do bagaço de cana-de-açucar na produção de celulases por aspergillus niger pelo processo de fermentação combinada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA QUÍMICA, 19., 2012, Búzios. Anais... São Paulo: ABEQ, p. 4318-4326, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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14. | | AZARIAS, G. S.; CUNHA, F. M.; ESPIRITO SANTO, M. C.; BADINO, A. C.; FARINAS, C. S. Avaliação de diferentes fontes de carbono na produção de celulases e xilanases por aspergillus niger pelo processo de fermentação combinada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA QUÍMICA, 19., 2012, Búzios. Anais... São Paulo: ABEQ, p. 4556-4565, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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17. | | FERREIRA, A. L. Z.; BUFFO, M. M.; FARINAS, C. S.; BADINO, A. C. Influência do pH e da concentração de esporos na morfologia de Aspergillus niger e na produção de endoglucanase. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 9., 2017, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 21. Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Bianca Baccili Zanotto Vigna, Juliana Gonçalves Costa, Lea Chapaval, Manuel Antonio Chagas Jacinto, Patricia Menezes Santos. (Embrapa Pecuária Sudeste, Documentos, 126). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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18. | | CUNHA, F. M.; BADINO, A. C.; FARINAS, C. S.; KREKE, T.; XIMENES, E.; LADISCH, M. Liquefaction of sugarcane bagasse for enzyme production. In: SYMPOSIUM ON BIOTECHNOLOGY FOR FUELS AND CHEMICALS, 36., 2014, Clearwater Beach, FL. Anais... Fairfax: Society for Industrial Microbiology and Biotechnology, 2014. p. 84 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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19. | | CUNHA, F. M. KREKE, T. BADINO, A. C.; FARINAS, C. S.; XIMENES, E. LADISCH, M. R. Liquefaction of sugarcane bagasse for enzyme production. Bioresource Technology, Essex, v. 172, p. 249-252, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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20. | | FLORENCIO, C.; CUNHA, F. M.; BADINO, A. C.; FARINAS, C. S. Caracterização de endoglucanases produzidas pela linhagem trichoderma reesei RUT C30 pelos processos de fermentação submersa e combinada. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 5., 2013, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação , 2013. p. 2 Editado por Ana Rita de Araújo Nogueira, Simone Cristina Méo Niciura. (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 110). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 45 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
18/04/2023 |
Data da última atualização: |
15/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
VELLOSO, C. C. V.; LOPES, M. M.; BADINO, A. C.; FARINAS, C. S. |
Afiliação: |
CRISTIANE SANCHEZ FARINAS, CNPDIA. |
Título: |
Exploring the roles of starch for microbial encapsulation through a systematic mapping review. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Carbohydrate Polymers, v. 306, 120574, 2023. |
Páginas: |
17 p. |
ISSN: |
0144-8617 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.carbpol.2023.120574 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Microorganism encapsulation protects them from stressful conditions and assists in maintaining their viability, being especially beneficial when the carrier material is a renewable and biodegradable biopolymer, such as starch. Here, a systematic mapping was performed to provide a current overview on the use of starch-based systems for microbial encapsulation. Following well-established guidelines, a systematic mapping was conducted and the following could be drawn: 1) there was a significant increase in publications on microbial encapsulation using starch over the past decade, showing interest from the scientific community, 2) ionotropic gelation, emulsification and spray drying are the most commonly used techniques for starch-based microbial encapsulation, and 3) starch play important functions in the encapsulation matrix such as assisting in the survival of the microorganisms. The information gathered in this systematic mapping can be useful to guide researchers and industrial sectors on the development of innovative starch-based systems for microbial encapsulation. |
Palavras-Chave: |
Microbial carrier; Systematic mapping. |
Categoria do assunto: |
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Marc: |
LEADER 01747naa a2200217 a 4500 001 2153226 005 2024-01-15 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0144-8617 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.carbpol.2023.120574$2DOI 100 1 $aVELLOSO, C. C. V. 245 $aExploring the roles of starch for microbial encapsulation through a systematic mapping review.$h[electronic resource] 260 $c2023 300 $a17 p. 520 $aMicroorganism encapsulation protects them from stressful conditions and assists in maintaining their viability, being especially beneficial when the carrier material is a renewable and biodegradable biopolymer, such as starch. Here, a systematic mapping was performed to provide a current overview on the use of starch-based systems for microbial encapsulation. Following well-established guidelines, a systematic mapping was conducted and the following could be drawn: 1) there was a significant increase in publications on microbial encapsulation using starch over the past decade, showing interest from the scientific community, 2) ionotropic gelation, emulsification and spray drying are the most commonly used techniques for starch-based microbial encapsulation, and 3) starch play important functions in the encapsulation matrix such as assisting in the survival of the microorganisms. The information gathered in this systematic mapping can be useful to guide researchers and industrial sectors on the development of innovative starch-based systems for microbial encapsulation. 653 $aMicrobial carrier 653 $aSystematic mapping 700 1 $aLOPES, M. M. 700 1 $aBADINO, A. C. 700 1 $aFARINAS, C. S. 773 $tCarbohydrate Polymers$gv. 306, 120574, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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